Wereldse curryproeverij

€ 22,50

In de maand februari mag je bij ons zelf je eigen curry proeverij uitzoeken.

Wij zullen deze maand 8 verschillende currie’s serveren:

Vindaloo – varken

Rendang- rund

Madras- aardappel,bloemkool

Massaman- kip

Doro Wat – kip

Afrikaanse pindacurry – zoete aardappel

Bobo de Camarao – garnalen

Beetroot Thel dala – rund

3 gangen curry menu

€ 35,50

Mexicaanse kippensoep

#

Curry proeverij

#

Trio van spekkoek met kaneelijs

Een pittig avondje uit

Uw keuze

Keuze bij het hoofdgerecht

*2 personen 4 stoofgerechten
*3 personen 5 stoofgerechten
*4 personen 5 stoofgerechten
*5 personen 6 stoofgerechten
*6 personen 7 stoofgerechten
*7 personen 8 stoofgerechten

We serveren de  curry proeverij buiten onze normale kaart om.
De poeverij word geserveerd met andere bijgerechten 
zoals Atjar, rijst, bami, gebakken uitjes , sambal boontjes en uiteraard onze huisgemaakte sambal.


De prijs van de curry proeverij is

€22,50 p.p. te bestellen vanaf 2 personen.

Onze Curry's

download

Vindaloo (varken)

Een pittige curry van varkensvlees uit India met balsamico azijn en gember

De naam “vindaloo”is afgeleid van het portugese gerecht “carne de vinha dálhos”, een gerecht met vlees gemarineerd in wijn en knoflook

Door het vervangen van wijn door azijn en het toevoegen van chilipepers en andere specerijen onstond een nieuw gerecht vindaloo genaamd.

download (1)

Rendang (rund)

Een pittige curry van rund uit Indonesië met santen, citroengras, koenjit, pepers en kemirinoten.

Rendang is een van de karakteristieke gerechten van de Minangkabause keuken en het wordt meestal ter ere van de gasten bij ceremoniële bijeenkomsten (huwelijken, adatceremonieën e.d.) geserveerd. Het gerecht is ook populair in Singapore en Maleisië en wordt ook daar gebruikt bij feestelijke gelegenheden.

download

Madras (vega)

Madras curry zou afkomstig zijn uit het zuiden van India en dankt zijn naam aan de stad Madras ( nu Chennai) 

De smaak van de Madras komt van de santen samen met chilipoeder, garam masala, ruim gember en een beetje palmsuiker met een vleugje zuur van de limoenblaadjes.

Dit is een vega curry van aardappel en bloemkool

download (2)

Massaman (kip)

Massaman is van origine geen Thais woord. Een hypothese is dat het afkomstig is van Musulman, dat een archaïsche vorm van het woord moslim is. Massamancurry zou van oorsprong uit Perzië komen. Een andere hypothese beschrijft hoe Massaman afkomstig is van het Maleise woord “masam”, dat zuur betekent. Volgens deze hypothese is massaman beïnvloed door de Indiase en Maleise keuken

Massamancurry bevat ingrediënten die niet vaak gebruikt worden in de Thaise keuken. Onder andere komijn, steranijs, nootmuskaat en kaneel kunnen in massaman zitten.

download (4)

Doro Wat (kip)

De Doro Wat is een curry uit Ethiopië

De grote smaakmaker zijn de Berbere kruiden, een kruidenmix geinspireerd op de Garam Masala met onder andere zwarte peper, chilipepers, piment, en fenegriek

De basis van de curry is witte wijn

download (3)

Beetroot Thel dala (rund)

Beetroot Thel dala is een rode bieten curry uit Sri Lanka.

Het gerecht is gebaseerd op de ala thel dala wat letterlijk roergebakken aardappel betekend. Het is een lichtzoete curry, mooi rood van kleur op basis van uiteraard rode biet, garam massala, tomaat en veel specerijen

download (5)

Domodah (vega)

De Donodah vind zijn basis in een Senegalese soep met oosterse invloeden. Deze pinda gebaseerde curry krijgt zijn smaak van uiteraard de pinda’s , tomaat. limoen en chilipepers. Bijzonder is de toevoeging van rozijnen en gedroogde abrikoos waarmee de domodah ook wat midden-oosten invloeden heeft. een echte internationale curry dus . De zoete aardappel is in deze curry de vleesvervanger 

download (6)

Bobo de Camarao (garnaal)

Deze Braziliaanse garnalencurry is 1 van de meest bekende gerechten van het land vooral in de provincie Bahia. De keuken van Bahia staat bekend om zijn rijke, exotische smaken met invloeden uit West-Afrika. De naam Bobo word gegeven aan alle gerechten waar cassave een belangrijke rol in speelt vergezeld van kokosmelk, en pepers.