Vindaloo

Rendang

Rendang png

Jamaicaanse curry

Kara laksa udang

Een pittig avondje uit

Wereldse curryproeverij

€ 22,50

In de maand februari mag je bij ons zelf je eigen curry proeverij uitzoeken.

Wij zullen deze maand 8 verschillende currie’s serveren:

Vindaloo – varken

Rendang- rund

Jamaicaanse curry- vega

Vadouvan- kip

Kara laksa udang – garnalen

panang – rund

tandoori – kip

Beetroot Thel dala – vega

Uw keuze

*2 personen 4 stoofgerechten
*3 personen 5 stoofgerechten
*4 personen 5 stoofgerechten
*5 personen 6 stoofgerechten
*6 personen 7 stoofgerechten
*7 personen 8 stoofgerechten

3 gangen curry menu € 35,50

Chinese noodlesoep

*

curry proeverij

*

Pittig fruitig ijsje met spekkoek

 

We serveren de  curry proeverij buiten onze normale kaart om.
De poeverij word geserveerd met andere bijgerechten 
zoals Atjar, rijst, bami, gebakken uitjes , sambal boontjes en uiteraard onze huisgemaakte sambal.

Panang

Tandoori

Vadouvan

rode bieten Dahl

download

Beetroot Thel dala 

 

Beetroot Thel dala is een rode bieten curry uit Sri Lanka.

Het gerecht is gebaseerd op de ala thel dala wat letterlijk roergebakken aardappel betekend. Het is een lichtzoete curry, mooi rood van kleur op basis van uiteraard rode biet, garam massala, tomaat en veel specerijen

download (5)

Vadouvan

 

Vadouvan (of ‘vaudouvan’) is de franse interpretatie van een Indiaas gefermenteerd specerijenmengsel afkomstig uit de regio Puddocherry Lokaal werd het vadavam, vadagam of vadakam genoemd, maar door de Frans koloniale invloed in Puducherry werd aan deze masala (specerijenmix) enkele ‘Franse’ elementen toegevoegd als sjalot, ui en knoflook en de mix was pas klaar voor verkoop na fermentatie.

De smaak van vadouvan is heel kenmerkend en aromatisch. Pittig, iets zoetig en rokerig wordt vaak gezegd.

download (1)

Rendang (rund)

 

Een pittige curry van rund uit Indonesië met santen, citroengras, koenjit, pepers en kemirinoten.

Rendang is een van de karakteristieke gerechten van de Minangkabause keuken en het wordt meestal ter ere van de gasten bij ceremoniële bijeenkomsten (huwelijken, adatceremonieën e.d.) geserveerd. Het gerecht is ook populair in Singapore en Maleisië en wordt ook daar gebruikt bij feestelijke gelegenheden.

Flag_of_Malaysia.svg

Kara laksa Udang

 

De Kari laksa is van oorsprong een soep uit Maleisië waar Kara staat voor curry en Laksa voor noodles. De Udang in dit gerecht betekend: garnalen.

De Kari laksa is nauw verwant met met Asam laksa, een wat zurige soep op basis van bouillon.

De Kari laksa is op basis van kokosmelk. Smaak makers in dit gerecht zijn tamarinde, palmsuiker en natuurlijk een pepertje

download

Vindaloo (varken)

 

Een pittige curry van varkensvlees uit India met balsamico azijn en gember

De naam “vindaloo”is afgeleid van het portugese gerecht “carne de vinha dálhos”, een gerecht met vlees gemarineerd in wijn en knoflook

Door het vervangen van wijn door azijn en het toevoegen van chilipepers en andere specerijen onstond een nieuw gerecht vindaloo genaamd.

download

Tandoori

Tandoori masala (ook wel afgekort tot tandoori) is een saus die in verscheidene vormen al duizenden jaren in India wordt gebruikt.

Het is een mengeling van yoghurt, gember, knoflook, peper, komijn en Garam Masala( een Indiaas mengsel van gemalen specerijen in ieder geval bestaande uit kardemom, kruidnagel, nootmuskaat en kaneel)

Het woord tandoori komt van het Hindiwoord tandoor, dat kleioven betekent.

download (2)

Panang

 

Phanaeng, ook gespeld als phanang, panang en andere varianten, is een soort rode Thaise curry die dik, zout en zoet is, met een pittige makrut-limoensmaak.

De currypasta is gemaakt met gedroogde chilipepers, laos, citroengras, makrut-limoenschil, korianderwortel, korianderzaad, komijnzaad, knoflook, sjalot, garnalenpasta, zout en pinda’s. Het gerecht wordt meestal gemaakt met in dunne reepjes gesneden vlees, makrut-limoenblaadjes, kokosmelk, phanaeng-currypasta, palmsuiker en vissaus. Het bevat meestal dikke kokosmelk en er is heel weinig andere vloeistof aan toegevoegd

download (7)

Jamaicaanse curry

 

Een curry met niet zo veel geschiedenis maar geïnspireerd op de Indiase keuken .Jackfruit en zoete aardappel vormt de basis van de curry .

Als kruidenmix word er zoete kerrie gebruikt. Er zijn vele kerrievarianten in verscheidene scherptes.

De basis van kerriepoeder is :

gember, koriander, kruidnagel, kardemom, karwij, kurkuma, komijn en zwrte peper

Bij deze Jamaicaanse mix word daar nog mosterdzaad, fenegriek en cayannepeper aan toegevoegd